Saikano/The Last Love Song on This Little Planetidag blev jag klar med Saikano/The Last Love Song on This Little Planet.

Episoder: 13 Sändes: Jul 2, 2002 to Sep 24, 2002 Genre: Drama, Romance, School, Sci-Fi Tid: 25 min. per episod Rating: R - 17+ (violence & profanity)

Handling:
Serien börjar med att Chise just har erkänt sina känslor till en kille i hennes klass vid namn Shuuji och de har precis blivit ett par. Världen är i oro och krig har börjat bryta ut överallt. Efter att en fiende attackerar deras hemstad och Shuuji desperat försöker fly för han syn på Chise i denna form:


Det visar sej att Chise är "det ultimata vapnet". Men hon kan inte kontrollera när hon ska aktiveras. Kan hända när som helst men oftast om militär fordon bifinner sej i närheten tex om ett stridsflygplan flyger över staden. Men Shuuji bryr sej inte om att Chise är ett "vapen" och de försöker få deras förhållande att funka iallafall, men hon måste döda konstant för att behålla en någålunda kontroll över sej själv, men det räker inte. Av rädslan att råka skada Shuuji eller andra så lämnar hon honom.


Denna är väldigt Spiciellt. orginel, väldigt väldigt mycket död kring karaktärer man lärt känna och drama i extrem dos. Också en serie som är svårt att ge betyg på. vissa stunder älskar jag den och andra så känns de som att halva avsnittet sitter man och kollar på karaktärer som gråter och ofast så är de Chise. Tror hon gråter i snitt 5 gångrer varenda avsnitt. Draman blir inte lika dramatisk när de blir FÖR MYCKET gråtande. Serien påminner mycket om Elfen lied men är dock inte i samma mästerlig klass som den.Karaktärerna var inget att hurra för heller. Chise gråtande och konstant upprepande av att hon är ett vapen. Shuuji... hmm svårt att säga hur han är, ibland är otroligt medlinade och ibland verkar de mer som att han blir förbannad. Som att han också är less på hennes ständiga upprepande att hon är ett vapen. De är väl de enda huvudkaraktärerna i serien finns, en till om man nu kan kalla henne huvudkaraktär men Akemi som är Chises bästa vän spelar en ganska stor roll. Vill inte säga mer än så för pga Spoilers. Även Shuujis gammla lärare och hennes man spelar också hyfasd uppmärksamd roll. Stör mig också på att man aldrig får veta hur och varför Chise blev det "ultimata vapnet"


Det denna serie saknar är riktigt bra karaktärer. kändes inte som att jag brydde mej så mycket om vad som hände med allihopa eller huvudkaraktärerna heller för den delen. Sen får den gärna tagga ner lite på gråtandet. Men serien var riktigt bra och slutet kom lite som en shock.

Mitt betyg: 7.5/10

Lite mer bilder:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0