Frost

 

Frost - Maggie Stiefvater
Genre: Kärlek, drama, varulvar


Handling:


I flera år har Grace iakttagit vargarna i skogen bakom huset där hon bor. Speciellt en gulögd vargs närvaro får henne att rysa, en obehaglig känsla hon trots allt inte vill vara utan.
Samtidigt lever Sam två liv: På vintern i den frusna skogen tillsammans med de andra vargarna och hela tiden medveten om den orädda flickan som han obönhörligt dras till. Och under några få dyrbara sommarmånader som människa innan vintern och kylan tvingar honom att förvandlas igen.

En dag träffar Grace en pojke med gula ögon och som tar andan ur henne. Det bara måste vara hennes varg. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa annars riskerar han att förlora inte bara sig själv utan även Grace för alltid.

 

Mina åsikter:

Tja först och främst detta är en Twilight kopia. Eller tja betydligt sämre en Twilight men man märker tydligt vars hon fått sin inspration så jag kommer jämnföra dem. Denna bok lyckas inte med att fånga Twilight känslarn, de gick fram alldeles för fort. De börjar med att Grace har en extrem varg-fetish efter att vargarna nästan dödat henne när hon var liten (?!?!) varg-fetishen känns lite väl pressat och överdrivet. Visst nå är de överdrivet i Twilight med, men det är ju betydligt mindre pressat att vara smått besatt av en äckligt snygg kille än en varg eller hur (en varg som dessutom nästan dödat henne när hon var liten)? .  Och när hon träffar Sam som människa för första gången så kastar de sej i armarna på varandra på en gång. Twilight tar de långsamt och de gör boken betydligt mer spännande, laddat och de gör Edward mycket mer spännade.

Fast om du älskar Twilight så borde du nog gilla denna. Visst boken var okej men inget märsterverk. Extremt bra uppläsare till ljudboken dock!


Betyg: 6.5/10


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0